dimecres, 13 de maig del 2009

Elements tecnològics pensats per a estar a l'escola

- Pissarra digital (PD): És un sistema tecnològic, generalment integrat per un ordinador i un videoprojector, que permet projectar continguts digitals en un format idoni per a la visualització en grup. Es pot interactuar sobre les imatges projectades mitjançant els perifèrics de l'ordinador: rateta, teclat...

- Pissarra digital interactiva (PDI): és un sistema tecnològic que majoritàriament va integrat per un ordinador, un videoprojector i un dispositiu de control (normalment una espècie de llapis) que permet projectar sobre una superfície interactiva continguts digitals en un format que serveix especialment per a fer presentacions i/o visualitzacions en grup. El dispositiu de control permet a qui l'estigui fent servir interactuar directament sobre la superfície de projecció.

Hi ha diferents tipus de pissarres digitals interactives per tal d'adequar-se a les necessitats de cada situació, aquestes són les de gran format (que és la que apareix a la imatge), les portàtils i les tablet monitor.

- Tablet PC: Un Tablet PC és un ordinador a mig camí entre un ordinador portàtil i un PDA (un ordinador personal de mà), en el qual es pot escriure a través d'una pantalla tàctil. L'usuari pot utilitzar un estilet (o stylus) per a treballar amb l'ordinador sense necessitat de teclat o mouse. El tablet PC va ser propugnat per Microsoft i altres fabricants.

A continuació teniu un exemple d'una escola on s'utilitzen les noves tecnologies, en concret el Tablet PC.



- Ordinador (PC): És una computadora de caràcter i ús principalment personal que serveix entre d’altres coses per editar dades, processar informacions, buscar continguts, etc. Aquest aparell tecnològic està format per diferents parts, entre les que es troben la pantalla, el teclat, el mouse... A més a més es poden connectar un seguit de hardwards per tal d’ampliar i adaptar-lo a les necessitats de cada moment.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada